Assessoria

Jaume Costa

Nascut a Barcelona, comença la seva formació professional en danza a l’Institut del Teatre de Barcelona, passant per l’escola de l’English National Ballet y graduant-se anys després a l’Escola del Ballet d’Hamburg John Neumeier a Alemanya. En la seva etapa d’estudiant també va formar part de la per la Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya i l’Escola de Dansa Marisa Yudes. 

La seva experiència professional com a ballarí l’ha portat per diferents companyias de les cuals destaquen col·laboracions amb el Ballet d’Hamburg i contractes estables amb el Corella Ballet (Espanya) i el Ballet de Hof (Alemania). L’any 2014 entra a formar part de la companyia de ballet del Landestheater Coburg, on és solista des de fa 9 temporades. Al llarg de la seva trajectòria professional ha tingut l’oportunitat de ballar peces del repertori clàssic tradicional, així com peces neoclàssiques i contemporànies de coreògrafs reconeguts com Balanchine, Neumeier, Scholz, Cerrudo, McClain, Kuindersma entre altres. Des de fa uns anys també ha tingut l’oportunitat de treballar com a coreògraf en produccions al Theater für Niedersachsen Hildeisheim i el Landestheater Coburg.

Paral·lelament a la seva carrera de ballarí, el Jaume es graduat en Psicologia Clínica i de la Salut, especialitzat també en Psicologia General Sanitària i  Psicologia del Rendiment i l’Esport gràcies a les seves respectives formacions de Máster. Del 2019 al 2021 va treballar com a professor associat i psicòleg a la Universitat Estatal de Música i Arts Escèniques de la ciutat de Mannheim assessorant als professors i ballarins del departament de dansa. L’any 2020 rep el Premi Isabel Blanco a millor treball pràctica de final de Máster en Psicologia Esportiva.

Actualment, compaginant amb altres projectes i assajos, el Jaume té la seva pròpia consulta de psicologia sota el nom de PSICOGU, on s’encarrega tant d’atendre a persones amb problemes i dificultats psicològiques promovent la seva salut mental, benestar i desenvolupament personal com també acompanya a artistes de diferents àmbits, esportistes i entrenadors a optimitzar el seu rendiment professional.